Zelfstandig wonen met zorg op maat

Zelfstandig wonen met zorg op maat: het verschil tussen een verzorgingshuis en Bij Het Fort

Bij het kiezen van een nieuwe woonplek op latere leeftijd denkt u misschien snel aan een verzorgingshuis. Dit is vaak een plek waar zorg centraal staat, met een vaste structuur en minder zelfstandigheid. Bij Het Fort pakken we het anders aan. Wij geloven dat ouder worden niet betekent dat u de controle over uw eigen leven moet verliezen – juist het tegenovergestelde!

Wat is een verzorgingshuis?

Een traditioneel verzorgingshuis is een woonplek waar intramurale zorg wordt verleend. Dit houdt in dat zorg en ondersteuning volledig binnen de muren van de instelling worden aangeboden. Bewoners hebben vaak intensieve zorgbehoeften en krijgen ondersteuning bij dagelijkse activiteiten zoals wassen, aankleden en eten. Het voordeel van een verzorgingshuis is dat alles op één plek geregeld is: zorg, activiteiten en maaltijden. Echter, dit betekent ook dat bewoners minder vrijheid hebben om zelf keuzes te maken over hun leefstijl en zorg.

Bij Het Fort: vrijheid en eigen regie

Bij Het Fort draait het om zelfstandig wonen met behoud van eigen regie. U woont in een modern appartement, met alle voorzieningen die u nodig heeft, maar u bepaalt zelf welke zorg u wilt ontvangen. In plaats van afhankelijk te zijn van een zorginstelling, kunt u zorg inkopen bij een zorgverlener van uw keuze. Of het nu gaat om huishoudelijke hulp, persoonlijke verzorging, of medische ondersteuning – u kiest wat bij u past.

Het voordeel van deze aanpak? U behoudt de vrijheid en autonomie die zo belangrijk is, zeker wanneer u ouder wordt. Er is geen verplicht zorgpakket, geen vaste zorguren, en u hoeft zich niet te houden aan een strikte dagindeling. U woont in een levendige en sociale gemeenschap met mensen die, net als u, hun eigen leven willen blijven leiden.

Een levendige woongemeenschap

Een ander groot verschil met een traditioneel verzorgingshuis is de manier waarop wonen en leven bij Bij Het Fort zijn ingericht. In plaats van een zorggerichte instelling, bieden wij een woongemeenschap waar sociale verbinding en een actieve levensstijl centraal staan. Denk aan gezamenlijke activiteiten, ontspanningsruimtes, een mooie tuin om samen van te genieten en een omgeving die uitnodigt tot ontmoetingen. Zorg is hier aanwezig als het nodig is, maar staat niet centraal.

Zelfstandig en zorg op uw manier

Het verschil tussen een verzorgingshuis en Bij Het Fort is simpel gezegd de mate van vrijheid en keuze. Bij Het Fort heeft u de ruimte om uw leven te leiden zoals u dat wilt, met zorg die bij uw situatie en wensen past. Geen standaardoplossingen, maar maatwerk dat aansluit bij uw behoeften.

Kortom, Bij Het Fort draait het om wonen met eigen regie en de vrijheid om te genieten van een actief en sociaal leven. Zelfstandig, comfortabel, en met de zorg die u kiest – op úw manier.

Gerelateerde INFORMATIE

Hoe wil ik wonen 4
Waarom een Senior Living Community bij Het Fort?
Een moderne gemeenschap voor ouderen in Nieuwegein De vergrijzing van de bevolking is een wereldwijd...
Lees Meer >>
Samen 16
Een Moderne Woonomgeving vs. Het Traditionele Bejaardenhuis
Bij het overwegen van een nieuwe woonplek voor later, denken veel mensen nog aan het traditionele beeld...
Lees Meer >>
Samen 13
Voor wie is hier wonen geschikt?
Het project Bij Het Fort is voornamelijk gericht op senioren van 65 jaar en ouder. Deze woonomgeving...
Lees Meer >>
Samen 4
Toegevoegde Waarde van de Senior Living Community
Voor Bewoners: Bij Het Fort Senior Living Community biedt bewoners de mogelijkheid om in een veilige,...
Lees Meer >>

Vrijblijvend inschrijven
voor Wonen in Bij Het Fort

U kunt zicht vrijblijvend inschrijven voor toekomstig wonen in Bij Het Fort. 

Doe mee met het Woon Wensen Onderzoek en geef uw persoonlijke woonwensen aan.

Vrijblijvend inschrijven voor andere toekomstige woonprojecten

Wilt u op de hoogte gehouden worden over andere toekomstige woonprojecten? 

Doe mee met het Woon Wensen Onderzoek en geef uw persoonlijke woonwensen aan.

LAATSTE Nieuws

Samen 11
Woonwensenonderzoek voor Senioren in Nieuwegein
We willen begrijpen hoe u wilt wonen. Om ervoor te zorgen dat de Senior Living Community Bij Het Fort...
Lees Meer >>