Een Moderne Woonomgeving vs. Het Traditionele Bejaardenhuis

Bij het overwegen van een nieuwe woonplek voor later, denken veel mensen nog aan het traditionele beeld van een bejaardenhuis. Hoewel bejaardenhuizen een belangrijke rol hebben gespeeld in het verleden, zijn de behoeften en verwachtingen van senioren de laatste jaren sterk veranderd. Bij Het Fort biedt een frisse en moderne kijk op wonen voor senioren, die gericht is op comfort, zelfstandigheid en een actieve, sociale levensstijl.

Wat is het Verschil?

1. Zelfstandigheid en Flexibiliteit

In een traditioneel bejaardenhuis ligt de focus vaak op zorg en ondersteuning, wat meestal betekent dat bewoners een meer gestructureerd en begeleid leven leiden. Dit kan voor sommige mensen de gewenste vorm van wonen zijn, vooral als er intensieve zorg nodig is. De keuzevrijheid en zelfstandigheid van bewoners zijn echter vaak beperkt.

Bij Het Fort is daarentegen ontwikkeld met de zelfstandige en actieve senior in gedachten. Hier heeft u de vrijheid om uw leven op uw eigen manier in te richten. De appartementen variëren in grootte van 35 tot 80 m² en u kunt zelf kiezen of u een koop- of huurwoning wilt. De indeling en afwerking van uw appartement kunt u volledig naar uw eigen wensen aanpassen, zodat het een thuis wordt dat helemaal bij u past. Bovendien worden gemeenschappelijke voorzieningen afgestemd op de voorkeuren van de bewoners, dankzij ons woonwensenonderzoek.

2. Gemeenschapsgevoel en Voorzieningen

In een bejaardenhuis zijn de sociale voorzieningen meestal gericht op zorg en begeleiding, zoals gezamenlijke eetruimtes en georganiseerde activiteiten onder toezicht. Hoewel dit een waardevolle functie vervult, kan het ook een gevoel van afhankelijkheid creëren.

Bij Bij Het Fort ligt de nadruk op een levendige en sociale gemeenschap waar bewoners zelf kunnen bepalen hoe ze hun tijd indelen. De gemeenschappelijke voorzieningen, zoals een gezellige woonkamer, een koffiebar, een activiteitenruimte, en de prachtige gemeenschappelijke tuin, zijn gericht op ontmoeting en ontspanning, zonder dat dit opgelegd wordt. U kunt deelnemen aan sociale activiteiten en hobby’s, maar er is geen vast programma; u heeft de vrijheid om te kiezen hoe actief u wilt zijn binnen de gemeenschap.

3. Vrijheid van Keuze: Koop of Huur

In een bejaardenhuis zijn de woonopties vaak beperkt tot kamers of kleine appartementen die deel uitmaken van een zorginstelling. Bij Bij Het Fort krijgt u echter de vrijheid om te kiezen tussen een koop- of huurappartement, afhankelijk van uw persoonlijke situatie en voorkeur. Deze flexibiliteit maakt het project toegankelijk voor een bredere groep senioren, of u nu op zoek bent naar een korte termijn-oplossing of een permanente woonplek.

4. Moderne Voorzieningen en Duurzaamheid

Bejaardenhuizen zijn vaak oudere gebouwen die niet altijd voldoen aan de laatste normen voor energiezuinigheid en duurzaamheid. Bij nieuwbouwproject Bij Het Fort worden moderne, energiezuinige technieken en materialen toegepast, zodat uw appartement voldoet aan de nieuwste normen op het gebied van comfort en duurzaamheid. Denk aan uitstekende isolatie, energiezuinige installaties en een focus op milieuvriendelijke keuzes.

Daarnaast biedt Bij Het Fort extra voorzieningen, zoals deelauto’s voor bewoners, zodat u mobiel blijft zonder de zorgen van een eigen auto.

5. Geen Verzorgingsomgeving

Een traditioneel bejaardenhuis is vaak gericht op zorg, waarbij er in de meeste gevallen 24/7 zorgpersoneel aanwezig is. Bij Het Fort biedt geen volledige verzorgingsomgeving; het is een plek voor senioren die zelfstandig willen blijven wonen en deel willen uitmaken van een actieve gemeenschap. Mocht er zorg nodig zijn, dan kan dit uiteraard worden geregeld via externe zorgverleners, maar de focus ligt op zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

6. Wonen Met Vrijheid en Comfort

Bij Bij Het Fort draait alles om keuzevrijheid, comfort en een actieve levensstijl. Waar een traditioneel bejaardenhuis vooral gericht is op zorg en begeleiding, biedt Bij Het Fort een moderne woonoplossing waarin zelfstandigheid centraal staat. U heeft de mogelijkheid om uw eigen woning naar smaak in te richten, kunt kiezen tussen koop of huur, en profiteert van moderne voorzieningen die bijdragen aan uw woongenot.

Of u nu geniet van de rust in de gemeenschappelijke tuin, deelneemt aan sociale activiteiten of gewoon graag de vrijheid heeft om uw leven op uw eigen manier te leiden, Bij Het Fort biedt u de ruimte en mogelijkheden om dat te doen.

Gerelateerde INFORMATIE

Hoe wil ik wonen 12
Zelfstandig wonen met zorg op maat
Zelfstandig wonen met zorg op maat: het verschil tussen een verzorgingshuis en Bij Het Fort Bij het...
Lees Meer >>
Hoe wil ik wonen 4
Waarom een Senior Living Community bij Het Fort?
Een moderne gemeenschap voor ouderen in Nieuwegein De vergrijzing van de bevolking is een wereldwijd...
Lees Meer >>
Samen 13
Voor wie is hier wonen geschikt?
Het project Bij Het Fort is voornamelijk gericht op senioren van 65 jaar en ouder. Deze woonomgeving...
Lees Meer >>
Samen 4
Toegevoegde Waarde van de Senior Living Community
Voor Bewoners: Bij Het Fort Senior Living Community biedt bewoners de mogelijkheid om in een veilige,...
Lees Meer >>

Vrijblijvend inschrijven
voor Wonen in Bij Het Fort

U kunt zicht vrijblijvend inschrijven voor toekomstig wonen in Bij Het Fort. 

Doe mee met het Woon Wensen Onderzoek en geef uw persoonlijke woonwensen aan.

Vrijblijvend inschrijven voor andere toekomstige woonprojecten

Wilt u op de hoogte gehouden worden over andere toekomstige woonprojecten? 

Doe mee met het Woon Wensen Onderzoek en geef uw persoonlijke woonwensen aan.

LAATSTE Nieuws

Samen 11
Woonwensenonderzoek voor Senioren in Nieuwegein
We willen begrijpen hoe u wilt wonen. Om ervoor te zorgen dat de Senior Living Community Bij Het Fort...
Lees Meer >>